Četvrtak, 16 Kolovoz 2018
tel.: 044/855-002

Službeno otvorenje i puštanje u pogon pročistača otpadnih voda u naselju Hrvatska Dubica

proiscivac hd00009

Dana, 14.11.2017. godine, u radnom posjetu Općini Hrvatska Dubica bili su generalni direktor Hrvatskih voda gosp. Zoran Đuroković i župan Sisačko - moslavačke županije gosp. Ivo Žinić sa suradnicima. 

U nazočnosti predstavnika društva VODOOPSKRBA d.o.o., izvođača radova i nadzora svečano je otvoren i pušten u pogon pročistač otpadnih voda u naselju Hrvatska Dubica, investicija vrijedna 8,4 milijuna kuna. 

Gospodin Đuroković istaknuo je da se radi o investiciji koja je započeta još davne 2007. godine. te da će Hrvatske vode dodatno osigurati 2 milijuna kuna za 2018. godinu kako bi se dogradio kanalizacijski kolektorski sustav i što više otpadnih voda pustilo na uređaj za pročišćavanje. Župan Sisačko - moslavačke županije Ivo Žinić rekao je da se i ovim projektom potvrdila izvrsna suradnja naše županije i Hrvatskih voda koje godišnje u našu županiji investiraju između 150 i 200 milijuna kuna. Općinska načelnica zahvalila je Hrvatskim vodama i Sisačko - moslavačkoj županiji na sredstvima uloženim u ovaj infrastrukturni objekt i istaknula njegovu važnost za oko 1000 stanovnika Hrvatske Dubice.

Nakon toga održan je radni sastanak u zgradi općinske uprave na kojemu je općinska načelnica Općine Hrvatska Dubica, g-đa Ružica Karagić, iznijela goruće probleme s kojima se susreće lokalna samouprava a i građani. Problemi su prvenstveno vezani uz vodotok rijeke Une, mogućnosti produbljavanja i pročišćavanja njezinog korita te postojeće vodne građevine (nasipa) čija svrha je upitna. U vrlo ugodnoj i susretljivoj raspravi u kojoj su sudjelovali generalni direktor Hrvatskih voda i župan Sisačko-moslavačke županije zauzeti su vrlo jasni stavovi za iznalaženje najpovoljnijih rješenja uz maksimalno angažiranje na svim razinama te na obostrano zadovoljstvo, usvojeni zaključci koji daju nadu u potpuno rješenje iznesenih problema.

Čelništvo Općine Hrvatska Dubica i ovim putem zahvaljuje se generalnom direktoru Hrvatskih voda gosp. Zoranu Đurokoviću i županu Sisačko-moslavačke županije gosp. Ivi Žiniću koji su, pored svojih velikih obveza, iznašli vremena za posjet Općini Hrvatska Dubica, koji su prepoznali naše potrebe i iskazali dobru volju za rješavanje svih predočenih problema.

procistac otvorenje

 

 

 

Ispis E-mail


lokacija

Općina Hrvatska Dubica

Izrezakdubica

info

Informacije

 

OPĆINA HRVATSKA DUBICA

Vjekoslava Venka 4

44450 Hrvatska Dubica

OIB: 01129249076

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

tel.: +385 44 855 002 | fax: +385 44 855 003

www.hrvatska-dubica.hr

granica

Granični prijelaz

 

 

granicniprijelaz1

Our website is protected by DMC Firewall!