Međugeneracijski dijalog - put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu

Međugeneracijski dijalog

Općina Hrvatska Dubica kao partner sudjeluje na projektu Međugeneracijski dijalog - put primarne prevencije nasilja u obitelji i društvu koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

MEĐUGENERACIJSKI DIJALOG / LETAK

 

Projektom nastoje osvijestiti društvenu zajednicu o ozbiljnosti ovog obiteljskog i društvenog problema, prevenirati nasilje raznih uzročnosti-putem izravnih susreta s predstavnicima vlasti u lokalnoj zajednici, medijskom kampanjom i susretima s osobama starije životne dobi. Djecu i mlade žele podučiti zdravim socijalnim odnosima, poštovanju starijih, uočavanju mogućnosti i iskustava i znanja starijih koja vrijedi integrirati u vlastito iskustvo te omogućiti odgovoran međugeneracijski dijalog.

Posebnu pozornost u radu s djecom i mladima posvećuju medijskoj pismenosti i digitalnim komunikacijama kao značajno prisutnim izazovima suvremenog društva s višestrukim posljedicama na osobitosti njihova života u sadašnjosti i budućnosti. Starije osobe žele upoznati s osnovama korištenja suvremenih tehnologija na siguran način, pružiti pravne informacije u svrhu zaštite i djelovanja općih samo-zaštitnih mehanizama u svakodnevnom životu. 

 

Ispis